Λάδι για Σαλάτα
δημοφιλές σε μερικές αγορές εξαγωγών εξωτερικού. Μίγμα ενός ραφιναρισμένου φυτικού σπορέλαιου (κυρίως ηλιέλαιο) με Εξαιρετικά Παρθένο Ελαιόλαδο. Το λάδι για Σαλάτα δεν έχει τις ίδιες ιδιότητες όπως το ελαιόλαδο, επειδή
Read Moreδημοφιλές σε μερικές αγορές εξαγωγών εξωτερικού. Μίγμα ενός ραφιναρισμένου φυτικού σπορέλαιου (κυρίως ηλιέλαιο) με Εξαιρετικά Παρθένο Ελαιόλαδο. Το λάδι για Σαλάτα δεν έχει τις ίδιες ιδιότητες όπως το ελαιόλαδο, επειδή
Read Moreόταν οι ελιές πιέζονται, το ελαιόλαδο, το οποίο είναι ο χυμός του φρούτου, αντιπροσωπεύει την υγρή φάση (abt 15-22pct της ελιάς) ενώ o συμπιεσμένος πολτός, που περιέχεται στην καρδιά του
Read Moreφυσικά πατημένο ελαιόλαδο το οποίο όμως είναι ακατάλληλο να καναταλωθεί άμεσα, είτε λόγω των οργανοληπτικών του ελλείψεων ή / και λόγω της υψηλής του οξύτητας. Το ελαιόλαδο «Λαμπάντι» συλλέγεται χωριστά
Read Moreπαρθένα ή εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα που λαμβάνονται με διήθηση ή με φυγοκέντρηση σε θερμοκρασίες χαμηλότερες από 27C.
Read Moreπαρθένα ή εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα που λαμβάνονται από την πρώτη μηχανική πίεση σε θερμοκρασίες χαμηλότερες από 27C, σε ελαιοτριβεία που είναι εξοπλισμένα με παραδοσιακά πιεστήρια.
Read Moreφυσικά πατημένο ελαιόλαδο με μέση οξύτητα, που κυμαίνεται από 0,8 pct έως 2pct, και πάνω από 1 pct οξύτητα, το Παρθένο Ελαιόλαδο αρχίζει να παρουσιάζει οργανοληπτικές ελλείψεις.
Read Moreέντονα αρωματικό λάδι πιεσμένο από τον καρπό της ελιάς με καθαρά φυσικά μέσα, η οξύτητά του είναι πολύ χαμηλή, κυμαινόμενη από 0.1pct να 0.8pct. (Σημείωση: η οξύτητα είναι ένα μέτρο
Read More