Λαμπάντι ή Βιομηχανικό Ελαιόλαδο

φυσικά πατημένο ελαιόλαδο το οποίο όμως είναι ακατάλληλο να καναταλωθεί άμεσα, είτε λόγω των οργανοληπτικών του ελλείψεων ή / και λόγω της υψηλής του οξύτητας. Το ελαιόλαδο «Λαμπάντι» συλλέγεται χωριστά και στέλνεται σε διυλιστήρια για φυτικά έλαια όπου αφαιρείται η γεύση και η υψηλή του οξύτητα. Το λάδι που προκύπτει ονομάζεται ραφιναρισμένο ελαιόλαδο. Έχει το ίδιο προφίλ λιπιδίων όπως το (Έξτρα) Παρθένο Ελαιόλαδο, είναι καθαρό, λαμπρό, ελαφρά χρωματισμένο, άγευστο και άοσμο. Δυστυχώς, κατά τη διάρκεια της διαδικασίας του ραφιναρίσματος, πολλά πολύτιμα μικροσυστατικά, όπως στερόλες, τοκοφερόλες και ιχνοστοιχεία, τα οποία αποτελούν τα πιο σημαντικά στοιχεία σε θέματα υγείας, αφαιρούνται επίσης.