Για μια γευστική σούπα λαχανικών, κανόνας είναι να σοτάρουμε πρώτα ξεχωριστά όλα τα λαχανικά, για να διατηρήσει το καθένα τη γεύση και το άρωμά του.
Για να δούμε αν το λάδι είναι έτοιμο, παίρνουμε μια ξύλινη κουτάλα και τη φέρνουμε σε επαφή με το λάδι.
Αν γύρω της υπάρχουν φυσαλίδες, τότε είναι έτοιμο για τηγάνισμα.
Για ένα γευστικό τηγανητό αυγό μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αντί για λάδι, μαργαρίνη, χωρίς να την κάψουμε.
Για να τονώσουμε τη γεύση των ξηρών καρπών σε συνταγές, καλό θα είναι πριν τους προσθέσουμε να τους καβουρδίσουμε με ελαιόλαδο.
Για να διατηρήσουμε φρέσκα τα μυρωδικά μας, μπορούμε να τα καταψύξουμε σε παγοθήκες με λίγο ελαιόλαδο.
Ανοίγοντας τον πελτέ ντομάτας, μπορούμε να τον διατηρήσουμε σε ένα γυάλινο βάζο, καλύπτοντας την επιφάνειά του, με λίγο ηλιέλαιο (το ηλιέλαιο δεν παγώνει, όπως το ελαιόλαδο).
Για μια μαλακή μπριζόλα μπορούμε να προσθέσουμε μετά το ψήσιμο λίγη μαργαρίνη, διατηρώντας το κρέας ζουμερό και νόστιμο.
Ανακατεύοντας τον πουρέ και έχοντας θερμοκρασία, προσθέτουμε μαργαρίνη από το ψυγείο και ανακατεύουμε καλά. Η ζεστή πατάτα με την κρύα μαργαρίνη έχει ως αποτέλεσμα τη μεταξένια υφή.
Για να διατηρήσουμε το χρώμα των κρεμμυδιών κατά το σοτάρισμα, πριν την διαδικασία προσθέτουμε αλάτι στο λάδι.
Για να διορθώσουμε μια σπιτική sauce από το πολύ ξύδι, προσθέτουμε ένα κομμάτι ψωμιού και λίγο λάδι.
Το μυστικό για ένα τέλειο ριζότο είναι στο τελείωμά του, να προσθέσουμε αναλογικά για κάθε πιάτο 1 κουταλιά μαργαρίνη, η οποία δίνει μια κρεμώδη υφή και δένει τα υλικά.
Ο πολτός ντομάτας για να μη χάσει τη γεύση και το άρωμά του, πρέπει να τοποθετείται στην κατσαρόλα μόνο με τα στερεά υλικά, χωρίς κάποιο άλλο υγρό στοιχείο.